Valpkull 2019

Dag 61 väckte jag matte vid 05.30 Hon var inte världspigg då men vad har hon att välja på?? Då kände jag att det kändes något konstigt i magen och då tyckte matte att det var läge att kolla tempen. Men den var som vanligt 37,4 men jag fortsatte att flåsa och ett par timmar senare var det da för tempen IGEN!! Att hon aldrig ger sig.. Fast då hade den gått nedåt och då sa matte att det hade startat med valpningen fast det visste ju jag redan! Matte skrev till C som jobbade och hon fick sluta lite tidigare från jobbet för dom tyckte nog att hon inte gjorde nån nytta där ändå när hon helst ville till oss och ville vara valpmorska. Sen skrev matte till M som hade åkt från Stockholm för att titta när valpisarna skulle komma att det var nog läge att inte ta nån omväg till Småland utan åka direkt hit. Såklart gjorde hon det.

Sen satt dom där ihop med husse och glodde på mig. Jag flåsade och dom glodde. Ut skulle jag ibland och göra ettan och tvåan men matte var lite orolig att det skulle komma en valpis när vi var ute,såklart gjorde det inte det för jag vill ju inte visa mig med rumpan bar ifall det skulle komma nån snygg vovve,det kan ju förstöra rangordningen här i området,nähä så kul ska vi inte ha!

C blev trött ,husse blev tröttare och M blev tröttast. men matte var en klippa och satt med mig nästan hela tiden. Klappade och masserade min rygg. Jag fick också leverpastej blandat med kalvsylta flera gånger och vatten med druvsocker för att jag skulle orka vara vaken. Matte knaprade också på druvsocker vid ett tillfälle såg jag men jag ska inte berätta det för någon.

På natten vid 00.45 blev det blött i min bädd. Hjälp tänkte jag, har jag kissat ner mig?? Men då sa matte att vattnet gick. Undrar vart det gick?? Fick aldrig veta det så jag flåsade vidare.

Kl 01.24 kom så Zwante en vacker svart prins med lite vitt på bröstet. Då tyckte matte och C att det var dags att väcka husse och M som nästan somnat. Vips så var hela publiken på plats igen. Dom beundrade Zwante och tyckte han var en skönhet men sen tyckte husse att nä nu går jag och lägger mig. Väck mig när det händer nåt. Efter en stund sa matte att det verkar som om det händer saker om husse och M inte sitter och tittar så M fick gå upp och lägga sig. Det hjälpte tyvärr inte för det dröjde ända till 03.48 innan nästa skönhet kom till världen, även detta n svart kille vid namn Zture,gulligt va?

04.30 måste C åka hem för hon skulle göra visst arbeta eller vad det nu var? Stackars henne. Då var matte ensam med mig och det var rätt mysigt för jag gillar min matte och vi fixade nästa valp tillsammans kan man säga för då var jag trött.

Kl 05.52 var det dags för den tredje killen att komma till världen med baktassarna först. Han är jättefin, svart med bruna tecken ,helt enkelt en snygging som heter Zimba.

Då tänkte matte att, ska det inte bli nån tjej? En timma och fyrtio minuter senare kom en fin svart prinsessa som fick namnet Zwea. hon är minst i kullen och vägde 210 gram när hon kom. Gullig är hon förstås och hon har en liten ljusgrå fläck på den ena baktassen.

Klockan 08.00 var det dags för nästa prinsessa att anlända. Hon bär det vackra namnet Zofie. svart som natten och så fin.

När det sedan var dags igen var jag tröttare än tröttast så jag visste inte hur jag skulle orka med. Matte var jätte trött hon också men vi jobbade på och hon masserade mig hela tiden. Det kom något grönt ut där valpen ska komma och matte blev lite orolig för då betyder det att valpisen behöver komma ut. Matte tittade mig i ögonen hela tiden,pratade med mig och sa att jag var duktig. Då kände jag att det här SKA vi fixa tillsammans matte och jag. Klockan 08.40 kom Zazza, en ljus brun skönhetsdrottning. Underbart, för då orkade jag varken sitta eller stå.

Vet ni vad matte säger då? Jo, jag tror nog det finns en valpis till.... nä nu,det hade jag inte tänkt mig. Matte ringde till vetten Johan som sa att vi fick komma till honom och ta en bild av insidan av magen ,röntgen kallas det visst för att se om det var tomt. Och gissa vad? jag hade rätt som vanligt. då säger J att här får ni två sprutor med medicin så det inte gör så ont i magen på mig och mjölken kommer att börja rinna ganska snabbt och så sa han att matte skulle hugga mig i benet med dom där sprutorna, precis som om det är det enklast i världen. Men tänk på mig då, tänk om hon sticker fel? Hua.

När vi kom hem så sa tant M att hon kunde hjälpa till med sprutan och puh vad skönt det var. Sen har vi myst med valpisarna ,ätit och kissat. Valparna är finast i världen tycker vi allihopa och snart skall matte välja var dom ska bo när dom flyttar om 8 veckor. Men nu ska vi njuta och försöka sova ikapp den sömnen vi har missat. Jag och matte är världens bästa team även om jag inte får tuggben varje dag!